Trimmad bil

Funderar på att trimma bilen? Här presenteras några av de etablerade företag som hjälper till. Att gå just via ett av de mer kända företagen har stora fördelar då de är väl insatt i gällande regler m.m.

  • KCR

Detta företag började sin verksamhet i Falköping och växte snabbt till att bli en av Sveriges största företag inom effektboxar med fokus på de fordon som har dieselmotorer. Efter 15 år i branschen har de genomfört ca 75000 installeringar vilket tyder på både gott rykte och god erfarenhet. De har även en produkt till bensindrivna bilar, Sprint Booster, vilken kostar ca 2500kr.

  • BSR

Även BSR är ett av de största företagen i branschen. Deras produkter går att köpa över hela Sverige medan deras huvudsäte ligger i Växjö. BSR har valt att själv att vara innovativa och utveckla sina mjukvarudelar själv. Utbudet är idag mycket stort med både produkter som är framtagna för diesel- och bensindrivna fordon. En av de produkter de blivit kända för är PPC vilket är en liten dator som bara behöver pluggas in i serviceuttaget på bilen.

  • Polestar

Ett företag som valt att bara fokusera på ett enda bilmärke är Polestar. Den som kan sina bilmärken förstår att det är Volvobilar de har sitt fokus på. Allt arbete genomförs på auktoriserade Volvoverkstäder vilket även betyder att garantin från Volvo är gällande efter att trimningssatserna är på plats. Genom att man inte kan köpa satserna själva utan måste lämna in bilen för trimningen är priset högre. Men det har ju även sina fördelar med garanti.

  • Its Fun

En lite mindre aktör som är belägen i Hisings Kärra. De har ett brett utbud och erbjuder både trim som skapar högre effekt och de som ger bättre ekonomi.